Europski strukturni i investicijski fondovi
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija
Europski strukturni i investicijski fondovi
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija

Otvoreni poziv

15.01.2018.

Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom (KK.06.3.1.07)

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Otvoreni poziv za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju. Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog poziva su jedinice lokalne samouprave koje prijavljuju projekt provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području koje obuhvaća više od 10.000 stanovnika. Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 47,2 milijuna kuna. Ovisno o broju stanovnika koji je obuhvaćen projektnim prijedlogom, raspoloživa sredstva po pojedinom projektnom prijedlogu iznose od 250.000 kuna do 3.600.000 kuna, a maksimalni udio EU sredstava je 85% od ukupno prihvatljivih troškova projekta. Projektni prijedlozi zaprimaju se u razdoblju od 15. veljače 2018. do 1. veljače 2019. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Dokumentacija Poziva objavljena je na sljedećim poveznicama: eFondovi i Strukturni fondovi.

OBAVIJEST: Informativna radionica za potencijalne prijavitelje održana je 31. siječnja 2018. godine u Zagrebu. Na radionici je sudjelovalo skoro 60 predstavnika jedinica lokalne samouprave, koji su imali priliku detaljnije se informirati o kriterijima poziva i procedurama za prijavu na ovaj Poziv. Radi velikog interesa uskoro se planira održavanje nove informativne radionice, a potencijalni prijavitelji će o datumu održavanja iste biti informirani na gore navedenim poveznicama.

OBAVIJEST: Ministarstvo zaštite okoliša i energetike je održalo II. informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje 15. ožujka 2018. godine u Zagrebu, s ciljem informiranja potencijalnih prijavitelja o ciljevima i kriterijima poziva te procedurama za prijavu i postupak dodjele bespovratnih sredstava. Na radionici je sudjelovalo oko 40 predstavnika jedinica lokalne samouprave.