Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija

Novosti

19.04.2018.

Doneseno prvih 7 odluka o financiranju za projekte izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom

 

Nastavno na otvoreni poziv za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju, Ministarstvo je sredinom travnja donijelo prvih 7 odluka o financiranju za projekte izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom

 

Ukupni iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava koje je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike dodijelilo za prvih 7 projekata izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za koje su donesene odluke o financiranju je 3,7 milijuna kuna. Bespovratna EU sredstva dodijeljena su sljedećim jedinicama lokalne samouprave: Gradu Rovinju, Bjelovaru, Dugom Selu, Svetom Ivanu Zelina i Đurđevcu, te Općini Donja Voća i Gornja Rijeka. Zahvaljujući mogućnosti udruživanja između jedinica lokalne samouprave koja je predviđena pravilima ovog Poziva, izobrazno-informativne aktivnosti kroz ovih 7 projekata provodit će se u čak 32 jedinice lokalne samouprave, te će na taj način korisne informacije o gospodarenju otpadom doprijeti do većeg broja stanovnika.

Sljedeći korak nakon donošenja odluka je potpisivanje ugovora s korisnicima o dodjeli bespovratnih sredstava, koje se očekuje tijekom svibnja. Ovaj otvoreni poziv, koje je Ministarstvo objavilo 15. siječnja 2018. godine, trajat će do 1. veljače 2019. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.