Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija

Novosti

13.05.2019.

Obilježavanje Dana Europe 9. svibnja 2019. godine na Europskom trgu u Zagrebu

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 9. svibnja 2019. sudjelovali su na obilježavanju Dana Europe

U organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU – a, Europske banke za ulaganje i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, 9. svibnja 2019. na Europskom trgu u Zagrebu, a povodom obilježavanja Dana Europe 2019., organiziran je Dan otvorenih vrata EU – a, na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstva zaštite okoliše i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj Dana otvorenih vrata EU – a bio je informirati građane o radu i ustroju Europske unije i o projektima koji su sufinancirani iz EU fondova, a tom su se prigodom okupljenima obratili i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, gđa. Gabrijela Žalac i voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, gosp. Branko Baričević.

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost okupljene građane informirali su o aktivnostima i projektima sufinanciranim iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020., te su podijeljeni i prigodni promotivni materijali.

Osim prigodnog obilježavanja Dana Europe u Hrvatskoj se svake godine obilježava i Tjedan Europe koji je prilika za bolje upoznavanje građana s načinom i funkcioniranjem Europske unije, gdje se od 7.-11. svibnja diljem Hrvatske organizira niz ranih događanja.