Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija

Novosti

11.06.2019.

Održana informativna radionica u sklopu poziva za postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpada

U Zagrebu je 7. lipnja 2019. godine održana informativna radionica za jedinice lokalne samouprave (JLS)

U Zagrebu je 7. lipnja 2019. godine održana informativna radionica za jedinice lokalne samouprave (JLS) kao potencijalne prijavitelje u okviru otvorenog poziva za izgradnju i/ili opremanje postrojenja za sortiranje odvojeno prikupljenog otpadnog papira, kartona, metala, plastike i drugih materijala, koju su organizirali Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU). Na radionici je sudjelovalo više od 40 predstavnika JLS.

Informativna radionica tematski je podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu radionice predstavnici nadležnih tijela  potencijalnim su prijaviteljima prezentirali osnovne informacije o pozivu, prihvatljivim aktivnostima, uvjetima prihvatljivosti projekta, kriterijima odabira, sadržaju projektnog prijedloga, kao i o uvjetima prihvatljivosti izdataka i prihvatljivim kategorijama troškova. Drugi dio radionice bio je rezerviran za pitanja potencijalnih prijavitelja i odgovore predstavnika nadležnih tijela, s ciljem da se prijaviteljima olakša postupak izrade projektnog prijedloga i prijave na poziv.

Predmetni poziv objavljen je 22. svibnja 2019., a otvoren je do 30. lipnja 2020., odnosno do iskorištenja sredstava. Ukupna bespovratna sredstva koja se mogu dodijeliti u okviru poziva iznose 350 milijuna kuna.

Detaljnije informacije o pozivu mogu se naći na sljedećim internetskim stranicama: eFondovi i strukturnifondovi.