Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija

Novosti

29.10.2019.

Održana informativna radionica za poziv za sanaciju odlagališta

Informativna radionica u sklopu poziva za sanacije zatvorenih odlagališta neopasnog otpada održana u Zagrebu

U Zagrebu je 28. listopada 2019. održana informativna radionica za jedinice lokalne samouprave (JLS) kao potencijalne prijavitelje u okviru otvorenog poziva za sanacije zatvorenih odlagališta neopasnog otpada, koju su organizirali Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na radionici je sudjelovalo više od 30 predstavnika JLS.

Na početku radionice predstavnici nadležnih tijela su potencijalnim prijaviteljima prezentirali osnovne informacije o pozivu, prihvatljivim aktivnostima, uvjetima prihvatljivosti projekta, obveznom sadržaju projektnog prijedloga, te o uvjetima prihvatljivosti izdataka. Zatim su slijedila pitanja potencijalnih prijavitelja te odgovori predstavnika nadležnih tijela, s ciljem da se prijaviteljima olakša postupak izrade projektnog prijedloga i prijave na poziv.

Predmetni poziv objavljen je 4. listopada 2019., a otvoren je do 31. prosinca 2022., odnosno do iskorištenja sredstava. Ukupna bespovratna sredstva koja se mogu dodijeliti u okviru poziva iznose 250 milijuna kuna, najviši dopušteni iznos bespovratnih sredstava je 60 milijuna HRK, odnosno max. 85% od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Detaljnije informacije o pozivu mogu se naći na internetskim stranicama eFondovi i strukturnifondovi.