Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija
Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja
Europska Unija - fondovi
Operativni program konkurentnost i kohezija

Novosti

27.06.2019.

Potpisan ugovor za radove na izgradnji CGO Bikarac

Potpisan ugovor za radove na projektiranju i izvođenju radova na izgradnji CGO Bikarac

U Šibeniku je 13. lipnja 2019. održano svečano potpisivanje ugovora za radove na projektiranju i izvođenju radova na izgradnji Centra za gospodarenje otpadom (CGO) Bikarac između tvrtke Bikarac d.o.o. za gospodarenje otpadom Šibensko-kninske županije i tvrtke GH Holding d.o.o. iz Ljubljane. Potpisivanju su prisustvovali i Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Dubravko Ponoš, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije i Željko Burić, gradonačelnik Grada Šibenika.

Vrijednost ugovora za radove za CGO Bikarac iznosi 196.263.949,00 HRK bez PDV-a. Ukupno trajanje  ugovora je 29 mjeseci, od čega se 9 mjeseci odnosi na projektiranje i ishođenje građevinskih dozvola, a preostalo razdoblje predviđeno je za samu izgradnju CGO-a, probni rad, testove po dovršetku i ishođenje uporabne dozvole.

Prva faza projekta CGO Bikarac sufinancirana je kroz Operativni program Zaštita okoliša 2007.-2013. (OPZO), u iznosu od 16,9 milijuna HRK. Druga faza projekta odobrena je u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Specifični cilj 6i1 – Smanjena količina otpada koja se odlaže na odlagališta, odnosno u ožujku 2017. godine za projekt je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od 111,6 milijuna HRK, između Ministarstva zaštite okoliša i energetike/Posredničkog tijela razine 1, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost/Posredničkog tijela razine 2 i tvrtke Eko d.o.o. Zadar.

Osim ugovora za radove na izgradnji CGO-a, u provedbi je i ugovor za nadzor radova na izgradnji CGO-a, ugovor za tehničku pomoć te ugovor za promidžbu i vidljivost. Ugovori za radove i nadzor radova na izgradnji pretovarnih stanica Biskupija i Pirovac završili su s provedbom, kao i ugovor za nabavu vozila i opreme koji je u potpunosti financiran sredstvima iz OPZO-a.